Dušená řepa

4. září 2006 v 18:59 |  Hlavní jídla
Většina kuchařek doporučuje uvařit řepu vcelku. Tato rada je dobrá z hlediska uchování živin, ale ne z hlediska časových možností.
Řepu oloupu a nastrouhám na hrubém struhadle, do kastrolku s na oleji zpěněnou cibulkou dám směs koření, řepu, krátce vše orestuji, pak podliji vodou (asi 2dl). Nechám vydusit.Tento základní recept můžete vylepšit přidáním smetany nebo jogurtu.
Aby to nebylo tak jednoduché, tak ještě přílohu z největších ječných krup, které v obchodě najdete. Kroupy uvaříte spolu s kurkumou, špetkou zázvoru a solí (nejlépe himalájskou).
Pro jednu osobu:
1cibule
1menší řepa
trošku oleje
mletý koriandr, kumín, fenykl
sůl
příloha: 70g ječných krup
kurkuma
mletý zázvor
sůl
TIP: Vše můžete před podáváním smíchat dohromady.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama