Kořenová omáčka

4. září 2006 v 20:44 |  Omáčky
kousek mrkve, petržele, celeru, pastyňáku, červené řepy, dýně nebo cukety, cibule
mleté nové koření, koriandr, celý bobkový list, tymián, plátek másla nebo trochu oleje, citron, sůl

Cibuli nakrájíme na hrubá kolečka, trošku osmahneme, přidáme sůl, koření, na kousky nakrájenou zeleninu. Opět trochu osmahneme a vaříme do měkka. Vyděláme bobkový list a vše umixujeme s přidámím tuku do hladka. Dochutíme citronem. Množství vody se během vaření snažíme odhadnout. Namísto citronu můžeme vmíchat zakysanou smetanu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama