Květáková smaženice

4. září 2006 v 19:02 |  Hlavní jídla
Na tuku (olej, ghí, máslo) osmažíme cibulku. Čtvrtku většího květáku rozdělíme na malé růžičky, přidáme asi 150 ml vody, kurkumu, pepř, sůl a vše dusíme do měkka. Nakonec (pokud květák trochu neplave, přidáme vody) zahustíme asi dvěma vrchovatými lžícemi dětské krupičky. Chvíli povaříme za stálého míchaní (asi 3 min.). Tento recept je pro jednu osobu. Pokud vymyslíte nějakou přílohu (brambory, pečivo…) zasytí více hladových.
Smaženici jsem ozdobila zeleným koriandrem, který není v našich kuchyních příliš známý. Semínko lze běžně koupit a do tří týdnů po výsevu můžete sklízet mladé lístečky. Je ochlazující, takže je vynikající zejména v létě.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama