Pikantní kašoto

4. září 2006 v 20:39 |  Hlavní jídla
hrst špaldového zrna nebo špaldové mouky (hrubé)
1 cuketa
1 červená paprika
koriandr
kumín (římský kmín) celý
citronová tráva mletá
čili
máslo, ghí nebo olej
sůl

Na rozehřátý tuk dáme provonět koření (pozor na připálení), pak přidáme na kolečka nakrájenou mladou cuketu, papriku a orestujeme. Citronovou trávu a čili přidáme později (kvůli připálení). Dusíme s trochou vody. Mezitím nameleme špaldu a na sucho na pánvičce opražíme. V této chvíli bychom měli cítit ze všeho libou vůni. Do polouvařené zeleniny přidáme ještě trošku vody s představou, že budeme vařit kaši. S moukou dovaříme za častého míchání. Osolíme dle chuti.
Nyní záleží na vás, jak si tento pokrm nazdobíte. Zvolila jsem strouhaný sýr a tofu salám.

TIP: Citronovou trávu (citronelu) je možné použít i jako výborný čaj nebo dochutit čajové směsi.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama