Dušená dýně Hokaido (základní recept)

8. prosince 2011 v 21:10 |  Hlavní jídla

půlka dýně Hokaido
1 cibule, může být i s natí
hrnek vody
směs koření - masala
olej

Dýni očistíme a nakrájíme na kousky (asi 5 cm) i se slupkou. Mezitím se nám smaží nakrájená cibulka.
Jakmile hrozí připálení podlijeme horkou vodou a přidáme dýni. Posypeme kořenim a solí, Pod pokličkou dusíme do měkka. Během dušení občas zvědavě nakoukneme, promícháme ve šťávě a zkusíme tuhost. Příloze se meze nekladou.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Mína Mína | E-mail | Web | 12. prosince 2011 v 19:45 | Reagovat

Jednoduché recepty jsou nejlepší, tenhle určitě vyzkouším :-)

2 Vanellopka Vanellopka | E-mail | 2. září 2014 v 20:13 | Reagovat

Tak jsem vyzkoušela, ale s obměnou pouze trochu kmínu, soli, lžičku kari a na závěr jsem vmíchala konzervu bílých chilli fazolí. Mňam. Dýni můžu na všechny způsoby :)Díky za inspiraci!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama