Kapustová polévka

8. prosince 2011 v 20:48 |  Polévky

2 porce

4 růžičkové kapustičky
1 bramdor
1 stroužek česneku (nejlépe českého)
2 lžíce hl. mouky
lžička polévkového koření
1 lžička červené papriky
pepř
kmín
olej
asi půl litru vody

Do vařící vody dáme jemně nakrájenou růžičkovou kapustu, na drobno nakrájený brambor a veškeré kořenící přísady. Asi po pěti minutách přidáme světlou jíšku z oleje a vody a polévku dovaříme, aby zelenina změkla. Před do končením dochutíme prolisovaným česnekem, případně solí. Můžeme se dosytit tzv. křupálky, jež nejsou nic jiného než na kostičky nakrájeným opraženým starým chlebem . Takže chleba a rohlíky nesypeme do popelnic, ale do různých polévek.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama