Rychlé slané tyčinky

31. prosince 2011 v 12:08 |  Pečivo


balení listového těsta
hladká mouka
semínka slunečnic, dýní, mandlí, sezamu, kmínu...
sůl

Při nákupu těsta přihlédneme k jeho složení, neboť výrobci rádi své receptury "vylepšují" sádlem nebo vejci. Těsto přijatelného složení rozválíme na pomoučené podložce asi na tloušťku 3 mm. Potom radýlkem nebo nožem nakrájíme proužky asi 2 cm široké a 8 cm dlouhé (není podmínkou). Potřeme vodou namísto vejce. Jen lehce posypeme solí a výše uvedenými semínky. Přendáme na plech a pečeme při teplotě 180 -200 stupňů. Tyčinky rády vystřídají sladké vánoční pečivo a jsou příjemnými společníky konce roku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama