Ghí - přepuštěné máslo

13. ledna 2012 v 18:25 |  Různé


1 kg másla

Máslo dejte do hrnce se zesíleným dnem. Po dobu nejméně 30 minut zahřívejte na mírném plameni, aby se odpařovala voda. Tvořící se pěnu a sraženinu průběžně lžící odstraňujte do připravené nádobky. Pokud použijete průmyslové máslo nebo máslo z období, kdy se organismus krávy čistí, tak ji raději vyhoďte. V momentě kdy se máslo stává průzračným a sraženina u dna začíná zlátnout, tak je hotovo. Nakonec přecedíme přes kovový cedník. Pokud není hustý, tak do něj vložte ještě kousek řídké gázy. Ghí používáme stejně jako máslo, navíc lze na něm bez přepalování smažit. Výhodou je, že se nemusí skladovat v chladničce. Ajurvéda používá dobře přečištěné máslo k léčení.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 dobreazdrave.cz dobreazdrave.cz | Web | 11. listopadu 2012 v 22:50 | Reagovat

Příprava propuštěného másla, jak ji popisuji já, je převzata z knih o Ájurvéda. Ten postup má svou logiku.

http://dobreazdrave.cz/prepustene-maslo/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama