Pomazánka z červené čočky

11. ledna 2012 v 12:44 |  Pomazánky


2 hrsti čočky
2 polévkové lžíce dětské krupičky
3 lžíce oleje (např. olivového)
lžíce citronové šťávy
půl lžičky indické směsi "Garam Masala"
sůl

Dobře omytou čočku s kořením uvaříme ve vodě do měkka ( asi 1:3). Když je čočka uvařená, stojí v ní voda, provedeme zahuštění krupicí tak, že postupně lehce poprášíme povrch a rozmícháme, aby se neudělaly žmolky. Za stálého míchání pak provaříme co nejdéle (až 5 min). Necháme trochu zchládnout, přičemž počítáme s tím, že ochladnutím bude kaše ještě houstnout. Rozmixujeme s olejem, solí a citronovou šťávou. Místo oleje můžeme přidat máslo, pomazánkové máslo... Do tohoto pomazánkového krému lze nakonec vmíchat lisovaný česnek, strouhanou syrovou zeleninu...
 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama