Panýr - čerstvý indický sýr

12. února 2012 v 16:14 |  Různé

1 l čerstvého plnotučného mléka
šťáva z jednoho citronu
sůl

Do vařícího mléka (pozor na připálení) vmícháme citronovou šťávu, aby se mléko dobře srazilo. Měla by vzniknout sraženina v podobě malých kousků a průhledná nažloutlá syrovátka. Sýrové kousky zachytíme na větším hustém cedníku.
Po odkapání a vychladnutí hmota na cedníku ztuhne a potom tento sýr můžeme krájet.
Srážet lze i pomocí jablečného octa, kyseliny citronové, kyselé syrovátky, jogurtu... Použití citronové šťávy však dává sýru velmi příjemnou vůni a jemnou chuť.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jan Jan | E-mail | 1. března 2012 v 15:26 | Reagovat

Zajímavé recepty.S tím sýrem mi to ale není jasné. Protože je je to jako tvaroh co dělávala moje babička. Jen bez toho citronu a používala kyšku.
Tenhle sýr se nenechává někde zrát?
To je opravdu jen ta tvarohovina?
Jan

2 vegetariansky vegetariansky | 1. března 2012 v 16:27 | Reagovat

Vyzkoušejte, je to jinačí jak tvaroh a jde obalovat a smažit ještě týž den co byl vyroben. Recept je okoukán v Indii.

3 Govinda-Hraz Govinda-Hraz | Web | 20. května 2012 v 9:12 | Reagovat

Panyr nezraje. Je to jen srazene mleko. Smazenim ziska jeste lepsi chut.

4 vegetariansky vegetariansky | 21. května 2012 v 15:29 | Reagovat

Díky za příspěvek. Kdo nesmí smažené, tak se může vydovádět s přidáváním rozmanitého koření, bylinek, řas, zeleniny či solí již při jeho základní přípravě.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama