Jáhly nasladko - bez cukru

8. března 2012 v 13:30 |  Pochutiny

asi 4 porce

1 hrnek jahel
1 a půl hrnku sladkého jablečného moštu
1 hrnek vody
hrst rozinek
hrst sušených vypeckovaných datlí (asi 10 ks)
6 lžic strouhaného kokosu
1čl skořice

Přebrané, čerstvé jáhly na sítku propláchneme teplou vodou. Pokud si nejsme jisti jejich stářím, tak několikrát vodou horkou, abychom odstranili hořkost zoxidované vrstvy.
Jáhly vaříme v moštu a vodě s přídavkem skořice, nakrájených datlí a rozinek. Vaříme velmi opatrně - zpočátku můžeme více, ale pak už stáhneme z plamene a necháme dojít, aby se tekutina vsákla a nedošlo k připálení.
Proces, přestože trvá asi čtvrt hodinky, můžeme usnadnit, když před vařením budeme jáhly máčet.
Jáhly podáváme s voňavým nasucho opraženým kokosem. Lze je konzumovat ještě horké (případně polité rozpuštěným máslem), ale chutné jsou i zastudena. Můžeme z nich vytvořit "cestovní koule" či bochánky obalené kokosem, neboť po vychladnutí jáhly drží pospolu.
Jáhly jsou též vhodné pro bezlepkovou dietu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 prepper prepper | E-mail | Web | 9. března 2013 v 15:44 | Reagovat

Dobrý den,
mohl bych vás poprosit o převzetí článku na naše fórum? Pochopitelně bychom umístili odkaz na vaše stránky. Děkuji předem za kladnou odpověď

2 vegetariansky vegetariansky | 10. března 2013 v 21:42 | Reagovat

Ano,tajemství dobrého jídla má být odhaleno a mělo by se šířit dál...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama