Kopřivová krupice (Upma)

28. dubna 2012 v 16:43 |  Hlavní jídla

4 hrsti nakrájených kopřiv
1 šálek hrubé pšeničné krupice
1 velká cibule
2 šálky vody
4 lžíce oleje nebo ghí
sůl

Cibuli na tuku opražíme do zlatova. Přidáme nakrájené kopřivy, vodu a sůl. Asi 7 minut dusíme. Mezitím nasucho na pánvičce opražíme voňavou krupici. Tu nasypeme do kopřiv a smícháme v hustou hmotu. Stáhneme z plamene a pod pokličkou chvíli necháme vodu vsáknout do krupice tak, aby byla trochu sypká.
V Indii se tento pokrm připravuje s kořením, různou zeleninou, kešu oříšky... a podává jako teplá snídaně. U nás můžeme přidat třeba česnek.

Pokud použijeme jemnou dětskou krupičku, více vody, kurkumu a černou sůl, tak si pochutnáme na vynikající smaženici.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama