Chřestová omáčka

21. května 2012 v 16:18 |  Omáčky

3 - 4 porce

5 výhonků chřestu
1 velká cibule
nať z cibulky
4 lžíce oleje
400 ml vody
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce jogurtu
mletý kmín
sůl

Cibuli najemno nakrájíme a dáme na olej smažit. Když začne měnit barvu, přidáme mouku, kmín a asi tři minuty mícháme. Poté za stálého míchání vlijeme studenou vodu. Osolíme. Nasypeme chřest nakrájený na co nejtenčí kolečka, cibulovou nať a za občasného míchání dusíme do měkka. Nakonec omáčku zjemníme jogurtem.

Tip: Takto nakrájený chřest nemusíme nijak loupat. Lze ho přidávat i do polévek.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Martin Martin | Web | 29. listopadu 2012 v 14:43 | Reagovat

Zajímavý recept, určitě vyzkouším. Bohužel se u nás chřest moc nekonzumuje a mnoha lidem ani nechutná. Jediné co vídávám, tak dušený nebo vařený a zapečený s nějakým sýrem. Takže jsem za každý další recept do "chřestové kuchařky" velmi rád :)

2 vegetariansky vegetariansky | 29. listopadu 2012 v 19:23 | Reagovat

Do objevu fígle s jemným příčným nakrájením byl u nás také v nemilosti.:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama