Čili olej

16. května 2012 v 20:04 |  Různé

1 lžička mletého čili
200 ml oleje

Jestli milujete pálivá jídla, tak nádobka s tímto dochucovacím olejem se může stát nepostradatelným přítelem u mnoha obědů. Na jeho výrobu však budete potřebovat trošku zkušeností. Olej musíme zahřát tak, aby se čili nespálilo, ale přitom prošlo tepelným procesem. Začněte raději s menším množstvím, než získáte potřebnou praxi. Koření se pak usadí u dna nádoby a ani se nemusí cedit. Fádní jídlo pak stačí olejem lehce pokapat...
Čili je prý i dobrou prevencí rakoviny střev.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama