Polévka s medvědím česnekem

12. května 2012 v 15:21 |  Polévky



1l vody
1 mrkev
1 petržel
1 brambor
kousek celeru
kousek pórku
hrst listů česneku medvědího
ochucovací polévková kostka - nejlépe v BIO kvalitě
kmín
sůl

Mrkev, petržel a celer nakrájíme na nudličky, pórek na kousky a brambor nastrouháme na jemném struhadle. Vše vložíme do vroucí vody, přidáme kmín, zeleninový bujón a případně ještě dosolíme. Najemno nakrájené listy česneku medvědího dáme do polévky krátce před dokončením. Nastrouhaným bramborem se polévka dobře zahustí a nemusíme přidávat žádný tuk.

Česnek medvědí roste volně na vlhčích a stinných místech, mnohdy i v městských parcích. Listy jsou podobné konvalinkovým, ale podle česnekového aroma je zcela bezpečně poznáme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 dobreazdrave.cz dobreazdrave.cz | Web | 11. listopadu 2012 v 22:51 | Reagovat

Pokud je pravda, že každá informace se k nám dostane v ten pravý čas, když jsme na ni připraveni, tak mně se to stalo před pár dny. Ačkoliv jsem o dýni Hokkaido a její úžasných nejen chuťových vlastnostech četla už dost dávno, ochutnat jsem se ji odhodlala až nyní. Že bych už byla zralá? Na tyto tykvičky snad ano.

http://dobreazdrave.cz/dyne-hokkaido-poprve-v-me-kuchyni/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama