Sváteční rýže

8. června 2012 v 14:40 |  Přílohy

2 - 3 porce

půl hrnku rýže basmati
1 hrnek vody
1 cibule šalotka
1 balení kešu ořechů (60g)
3 lžíce sterilovaného hrášku
půl čaj. lžičky kurkumy
1 lžíce jemně nakrájeného čerstvého zázvoru
2 lžíce oleje nebo ghí
sůl

Na rozpálený tuk dáme pražit kešu (2 min), pak přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a dále smažíme a mícháme (2 min). Pokud jsou kešu již pražené, tak to uděláme naopak. Poté přidáme jemně nakrájený zázvor, půl lžičky kurkumy a dosolíme (podle toho, jestli oříšky byly slané). Přidáme propláchnutou basmati a několikrát promícháme. Zalijeme vodou, nejlépe horkou, a zapojíme vlastní intuici. Basmati je totiž velmi rychle uvařená. Za čtvrt hodiny můžeme vmíchat hrášek.
Lahodná chuť pak vyváží zvýšené surovinové náklady a všední den pak promění ve sváteční.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama