Campa - tibetské lidové jídlo

14. července 2012 v 10:22 |  Hlavní jídla

pšenice
máslo nebo ghí
černý čaj
voda
sůl

V Tibetu se na přípravu používá ječmen, ale u nás je dostupnější pšenice...
Na pánvičce nasucho opražíme pšenici až příjemně zavoní - pozor na připálení. Po vychlazení pšenici umeleme. Do misky dáme hrstku mouky, lžičku másla, sůl a postupně přiléváme zchladlý klasicky vařený černý čaj. Pravou rukou přitom uhněteme kuličku pevné konzistence. Vyzkoušejte - praxe je nejlepší učitel.
Kuličky si každý tvoří a jí sám, ale máte-li posezení s přáteli, můžete si kuličky mezi sebou vyměnit.
Tip: Kuličky s ghím je možné udělat jako jído na cesty, neboť vydrží a hodně zasytí. Místo černého čaje lze kreativně použít i jiné tekutiny.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama