Čočkonéza

9. července 2012 v 17:31 |  Různé

3 lžíce červené čočky
asi 1/4 l vody
200 ml rostlinného oleje
1 lžíce citronové šťávy
sůl

Čočku dobře propereme a rozvaříme. Přidáme citon a sůl. Do vychladlé husté kaše postupně (kapáním) vmixujeme olej. Vytvoří se světlá a jemná majonéza.
Tip: Dochucovat můžeme česnekem, hořčicí, cibulkou, pepřem, zelenou bazalkou, koriandrem, pažitkou, také olivami, kyselou okurkou... Zde doplněno světlicí barvířskou (nepravým šafránem).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama