Cuketa v těstíčku

7. srpna 2012 v 22:24 |  Hlavní jídla

velká cuketa
8 lžic hladké mouky
2 lžíce hladké sójové mouky
1 lžíce loupaného sezamu
1 lžička Vegety bylinkové (bez glutamátu)
voda
olej na smažení

Z mouky, sezamu, koření ( uvedený poměr je asi na dvě velká kolečka) a z vody ukvedláme těstíčko, aby se v něm cuketa dala máčet a těsto ulpívalo na povrchu. Těstíčko je dobré nechat chvíli odpočinout. Zatím přerostlou cuketu nakrájíme na centimetrová kolečka. Namáčíme v těstíčku a hned smažíme v rozpáleném oleji. Vegeta obsahuje sůl, pokud nejsme nároční na slané, tak sůl již nepřidáváme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Rit Rit | E-mail | Web | 30. října 2013 v 13:58 | Reagovat

Z cukety letos zkouším opravdu hodně věcí. Zajímavý recept, vyzkouším také. Děkuji, R.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama