Dušená ačokča

20. listopadu 2012 v 20:10 |  Hlavní jídla

3 porce

20 ks ačokči
1 červená paprika
10 cm středního pórku
4 lžíce oleje
malá lžička karí
sůl

Na rozpálený olej dáme smažit nakrájený pórek. Po chvíli restování přidáme malé kousky červené papriky a rozpůlenou ačokču bez semen. Posypeme směsí koření. Podlijeme malým množstvím vody, načež dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Dosolíme podle aktuální potřeby. Lze doplnit sýrem nebo tofu.
Tip: Krásná černá semínka nevyhazujeme, protože v květnu je vysejeme - nejlépe k plotu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 happy.lenulka happy.lenulka | E-mail | Web | 20. listopadu 2012 v 22:38 | Reagovat

můžu se zeptat co je ačokča?děkuji

2 vegetariansky vegetariansky | 21. listopadu 2012 v 18:51 | Reagovat

Ačokča je popínavá papriková okurka z Ameriky. U nás je již několik let oblíbená. Malé zelené papričky se nakládají, plní, suší...
To, že se má pěstovat ve skleníku, že potřebuje hodně vody či mnoho živin, se mi nepotvrdilo. Jisté je, že je háklivá na mráz, takže se nic nestane, když s výsevem budete otálet do konce května.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama