Marokánky

13. prosince 2012 v 22:27 |  Pochutiny

100 g ořechů a semen (lískové, burské, para, pistáciové, vlašské ořechy, mandle, slunečnice...)
100 g proslazeného a sušeného ovoce (rozinky, brusinky, švestky, datle, proslazený ananas, mango, pomerančová kůra...)
80 g cukru
50 g hrubé mouky
50 g másla
100 ml vody nebo mléka
lžička skořice - není podmínkou
čokoládová poleva

Směs nahrubo nasekaných ořechů (některé ponecháme vcelku), ovoce, cukru, másla, skořice a poloviny mouky krátce povaříme ve vodě nebo mléce. Odstavíme a vmícháme zbytek mouky. Na plech s pečícím papírem děláme placičky, které pečeme při teplotě 150 - 180 stupňů. Vychladlé poléváme čokoládovou polevou.
Tip: Jednoduchou polevu vytvoříme rozpuštěním tabulky čokolády na vaření (100 g) v tzv. vodní lázni a vmícháním kousku másla (40 - 50 g). Nevaříme!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 chefgonin chefgonin | E-mail | 19. ledna 2013 v 1:48 | Reagovat

Vyzkoušel jsem mnoho druhů, ale nikdy džem recepty uva.Interesantes vás, miluji sledovat recepty z jiných zemí, a myslím, že svůj blog dobře, snažím se přeložit recept vyzkoušet doma. Můj blog je tradiční kuchyně Valencie, mám dobré recepty, budete rádi viděli España.Te zvou k návštěvě své recepty v

http://valenciagastronomic.blogspot.com.es.

Doporučuji uvidíte recept Taroncello (vína a destiláty) velmi dobré a svou vlastní invenci nebo dezerty.

Pozdrav ze země pomerančů ve Španělsku (Valencia)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama