Leden 2013

Vločková pomazánka s řapíkatým celerem

27. ledna 2013 v 21:43 Pomazánky


6 lžic ovesných vloček
1 cibule
3 lžíce krájeného řapíkatého celeru
5 lžic slunečnicového oleje
asi 15 lžic vody
sůl

Cibuli najemno nakrájíme a dáme smažit na olej. Podlijeme lžící vody. Jakmile se voda odpaří, cibulka začne zlátnout, přidáme ovesné vločky. Vše ještě osmahneme tak, aby nedošlo k připálení. Do této voňavé smaženky nalijeme vodu, aby se následně vločky spojily krátkým povařením. Nezapomeneme střídmě osolit. Velmi jemně nakrájený syrový řapíkatý celer buď vmícháme do pomazánky nebo jím jen posypeme povrch.
Tip: Ochucením směsí kečupu, prolisovaného česneku a několika kapek čili oleje získáme velmi pikantní a levnou pomazánku na topinky.