Únor 2013

Štrúdl s kustovnicí

14. února 2013 v 18:44 Pečivo

250 g lístkového těsta
4 střední jablka
40 g sekaných vlašských ořechů
40 g kustovnice čínské - goji
4 lžíce kukuřičné strouhanky
4 lžíce strouhaného kokosu
asi 4 lžíce přírodního cukru (dle kyselosti jablek)
mletá skořice
hladká mouka dle potřeby

Těsto rozdělíme na dvě poloviny, rozválíme na obdélníkové pláty (na lehce pomoučené podložce). Střed podélně posypeme strouhankou, dáme jablečnou náplň - oloupaná a na tenké plátky nakrájená jablka. Potom pečlivě a rovnoměrně nasypeme kustovnici, ořechy, kokos, přírodní cukr a skořici. Zabalíme.Tyto dvě kapsy na několika místech propíchneme a poté pečeme (asi při 180 stupních) do zlatova.
Tip: Pokud chceme ještě více zajímavé barevnosti, tak jen malou část jablek nahradíme strouhanou oranžovou dýní.