Celozrnné koláče

1. ledna 2014 v 23:44 |  Pečivo

250 g celozrnné pšeničné mouky
120 g hladké pšeničné mouky
120 g polohrubé pšeničné mouky
4 lžíce přírodního cukru
8 - 9 lžic oleje
3 dcl vody
asi 30 g kvasnic
špetka soli

Do vlažné vody rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr a necháme na teplém místě. Do mísy dáme mouku a osolíme, pak přidáme olej a vzešlý kvásek. Umícháme těsto a necháme v teple pod utěrkou nakynout asi 1/2 hodiny.
Lžící vykrajujeme bochánky, které na pomoučeném vále vytvarujeme do placičky. Jako tvarovací pomůcka nám dobře poslouží dno skleničky. Mírný důlek vyplníme švestkovými povidly a rozinkami, posypeme drobenkou z mouky, cukru a oleje, ozdobíme mandlemi... Okraje koláčů pomastíme. Pečeme na olejem vymazaném plechu při 180 - 200 stupních.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Luďka Luďka | E-mail | Web | 17. března 2016 v 15:48 | Reagovat

Jelikož mám doma celiaka, tak musím dělat vlastní těsto. Pořídila jsem si pekárnu. Přečtěte si o tom zajímavý článek ;-) http://snamanatomas.cz/pecivo-domaci-pekarnou-uspora-nebo-prace-navic/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama