Jogurt

19. března 2014 v 13:56 |  Různé

1l čerstvého plnotučného mléka
2 lžíce bílého jogurtu s živou kulturou

Převařené mléko zchladíme na teplotu asi 45 stupňů (např. ve vodní lázni). Vmícháme jogurt. Poté nádobu zakryjeme pokličkou, zabalíme do utěrky a jako za časů našich babiček dáme do peřin (případně zabalíme do dek), aby se udržela teplota nad 40 stupňů. Jogurt je vyroben přibližně za 6 - 8 hodin. Nezapomeneme odložit jogurt na příští výrobu.

Tip: Jednoduchým trikem z něj vyrobíme domácí Lučinu. Do zavařovací sklenice gumičkou přichytíme čistou utěrku, do níž pak dáme jogurtu tak, aby dole zbylo místo na odkapávající syrovátku. Přiklopíme víčkem a dáme na několik hodin do chladničky pracovat. Radost z jednoduchého, levného, čerstvého a lahodného výrobku nebude brát konce!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama