Zeleninový štrúdl

19. března 2014 v 16:54 |  Pečivo

250 g hladké pšeničné mouky
250 g celozrnné jemně mleté pšeničné mouky
300 ml vody
10 lžic oleje
30 g kvasnic
lžíce cukru
špetka soli

náplň:
zelenina kořenová (celer, mrkev, petržel, pastiňák,...)
zelenina listová (mangold, špenát...)
brambory
brokolice
cibule
koření kari
2 lžíce oleje
sůl

V teple necháme vzejít kvásek z vlažné vody, kvasnic a cukru. Do mísy dáme mouku, sůl, kvásek a olej a pomocí rukou vytvoříme tužší těsto, jež následně necháme pod utěrkou nakynout. Nastrouháme a jemně nakrájíme zeleninu na náplň. Na oleji lehce osmažíme cibulku, pak přidáme tužší zeleninu a restujeme. Potom přidáme malé množství vody, listovou zeleninu, opatrně sůl a koření a vše krátce dusíme, až se voda odpaří. Z těsta vytvoříme dva bochánky, které na pomoučené podložce rozválíme na pláty a na ně rozprostřeme zchladlý zeleninový polotovar. Srolujeme, dáme na plech vyložený pečícím papíren nebo potřený olejem. Pečeme na 180 - 200 stupňů.
Tip: Na náplň můžeme využít sezonní zeleninu. Pikantní charakter docílíme přidáním česneku a čili.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Láďa Láďa | Web | 1. května 2014 v 9:25 | Reagovat

Na vegetariánský recept to vypadá výborně! :)

2 Iv Iv | Web | 5. června 2014 v 9:11 | Reagovat

Mňam, to vypadá super. O víkendu peču :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama