Pšeničná sekaná

9. srpna 2014 v 16:10 |  Hlavní jídla

300 g pšenice
100 g jemně mleté celozrnné pšeničné mouky
2 cibule
lžíce majoránky
3 stroužky česneku
4 lžíce slunečnicového oleje
špetka pepře
špetka soli

Pšenici přes noc namočíme do vody a následně dobře uvaříme tak, že zrno začne pukat. Na masomlýnku ji umeleme. K pšenici přidáme na oleji osmaženou cibulku, prolisovaný česnek, majoránku, pepř a sůl. Vytvoříme směs zahuštěnou moukou. Na vymaštěném plechu pečeme dvě šišky asi půl hodiny při 200 stupních.
Tip: Sekanou vylepší vařená mrkev nebo nakrájené mladé kopřivy.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama