Dušené houby

8. listopadu 2014 v 10:35 |  Hlavní jídla
1 - 2 porce

20 dkg hřibovitých hub
půl papriky - kozí roh
1 malá cibulka
1 lžíce ghí
špetka pepře
1/4 čl kmínu
lžíce citronové šťávy
špetka soli

Čerstvé houby a kozí roh nakrájíme najemno, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Houby čtvrt hodiny dusíme s průběžným přidavkem malého množství vody. Mezitím na ghí zpěníme cibulku s kmínem. Přidáme houby a ještě vše pět minut tepelně upravujeme.
Pokrmy z hub pro těžší stravitelnost nejsou vhodné pro malé děti a seniory. Výživovou hodnotou však nahrazují maso a jsou příjemným zpestřením vegetariánského jídelníčku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama