Chlebová polenta

29. března 2015 v 16:00 |  Přílohy

1 hrnek hrubé kukuřičné krupice
3 hrnky vody
polovina mrkve
1 lžíčka mletého kmínu
1 lžička oleje
sůl

Krupici namočíme na půl hodiny do vody. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev, drcený kmín a sůl, čímž narušíme proces směřující k vytvoření klasické polenty. Za občasného promíchání vaříme na mírném plameni tak dlouho, až cítíme krupici měkkou, ale ne rozvařenou. Natlačíme do vymaštěných hrnků a po vychladnutí vyklopíme a nakrájíme.
Tip: Do polenty je možné přidat i listy sušených bylinek. Její plátky lze ještě opékat.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Iva Iva | Web | 2. dubna 2015 v 14:09 | Reagovat

Otestuju :) Jen je tam malinká chybka (kuřičné)

2 vegetariansky vegetariansky | 7. dubna 2015 v 0:42 | Reagovat

Díky za pozornost. Kuřice se tam nedávají. :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama